Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană riscă să piardă Ucraina

Uniunea Europeană riscă să piardă Ucraina

Uniunea Europeană riscă să piardă Ucraina
Sursa foto: ianukovici
09 Apr 2010   •   14:36

Uniunea Europeană riscă să piardă Ucraina, în condiţiile în care influenţa actorilor internaţionali asupra acestei ţări este din ce în ce mai ambiguă, conform publicaţiei electronice EUObserver.

Conform EUObserver, un prim pas greşit a fost adoptarea de către Parlamentul European, pe 25 februarie 2009, a unei rezoluţii privind perspectivele de integrare europeană a Ucrainei.

"Este greu de înţeles de ce rezoluţia nu a fost adoptată înaintea, ci după alegerile prezidenţiale din Ucraina. Ar fi fost în interesul vital atât al statelor membre UE, cât şi al instituţiilor europene să trimită un semnal important poporului ucrainean şi elitelor acestuia înaintea confruntării între candidatul prooccidental Iulia Timoşenko şi a celui prorus Viktor Ianukovici. Dacă ar fi fost adoptată înaintea primului tur al scrutinului prezidenţial, spre exemplu în noiembrie 2009, rezoluţia PE ar fi putut modifica structura dezbaterii politice din Ucraina. Iar înfrângerea Iuliei Timoşenko (...) ar fi fost la limită sau chiar improbabilă", comentează EUObserver.

Pe 26 martie, o delegaţie PE condusă de eurodeputatul Adrian Severin s-a întâlnit cu Viktor Ianukovici la Kiev. Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Preşedinţiei Ucrainei, Adrian Severin i-ar fi spus lui Viktor Ianukovici că spera ca instanţa constituţională "să confirme legalitatea formării noii coaliţii" guvernamentale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ucraina viktor ianukovici Kiev
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close