Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană va pregăti sancţiuni împotriva Rusiei în domeniul apărării

Uniunea Europeană va pregăti sancţiuni împotriva Rusiei în domeniul apărării

Uniunea Europeană va pregăti sancţiuni împotriva Rusiei în domeniul apărării
de S.T.    |    22 Iul 2014   •   17:54

Uniunea Europeană va pregăti sancţiuni precise împotriva Rusiei în domeniul tehnologiilor de ultimă generaţie şi apărării în urma prăbuşirii unui avion malaezian în Ucraina, a anunşat marşi şeful diplomaţiei austriece Sebastian Kurz, citat de agenţia France Presse.

"Comisia va fi mandatată să pregătească sancţiuni precise în sectoarele tehnologiilor-cheie şi militare", a declarat ministrul austriac pe marginea unei reuniuni a omologilor săi la Bruxelles. Această decizie a fost confirmată şi de o altă sursă europeană, neprecizată, potrivit AFP.

Potrivit unei alte surse, măsurile sectoriale avute în vedere, pe lângă sectoarele apărării şi al înaltelor tehnologii, ar putea viza accesul la pieţele financiare europene, bunurile cu dublă folosinţă-civilă şi militară-şi sectorul energetic, în special cel petrolier şi gazier, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, nu era clar marţi după-amiază dacă aceste eventuale măsuri ar intra în câmpul sancţiunilor economice de anvergură aşa-numite de "fază a 3-a", a căror adoptare ar presupune o nouă reuniune a şefilor de stat şi de guvern ai statelor membre, sau dacă ele ar urma să rămână în cadrul sancţiunilor precise mai limitate.
 

×
Subiecte în articol: Rusia sanctiuni Ucraina
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close