Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Acord istoric pe BREXIT. Ce obligații are Marea Britanie

Acord istoric pe BREXIT. Ce obligații are Marea Britanie

Acord istoric pe BREXIT. Ce obligații are Marea Britanie
Sursa foto: Foto: Facebook/Theresa May
08 Dec 2017   •   13:51

Marea Britanie trebuie să respecte 'întreaga legislaţie a UE, inclusiv pe cea nouă', să-şi achite contribuţiile care îi revin la facturile UE şi să accepte supravegherea judiciară în timpul perioadei de tranziţie după Brexit, a afirmat vineri la Bruxelles preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, relatează DPA şi AFP. 

'Avem condiţiile noastre', a afirmat Tusk în legătură cu cererea Marii Britanii de acordare a unui timp suplimentar pentru a stabili relaţia sa viitoare cu Uniunea Europeană după martie 2019. 

Convorbirile cu privire la un acord de tranziţie ar trebui să înceapă imediat, a declarat Tusk, menţionând că va fi necesar un dialog separat privind viitoarele relaţii între Marea Britanie şi UE. 

Preşedintele Consiliului European, instanţă care reprezintă liderii celor 28 de membri ai blocului comunitar, a mai avertizat că 'cea mai dificilă provocare' a negocierilor între Regatul Unit şi UE privind Brexit-ul 'abia urmează să vină'. 

După acordul istoric încheiat vineri dimineaţa la Bruxelles între Comisia Europeană şi Regatul Unit privind termenii 'divorţului' de UE, Tusk a atras atenţia: 'Ştim cu toţii că separarea este grea, dar separarea şi construirea unei noi relaţii sunt şi mai dificil de realizat'.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Marea Britanie Brexit
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close