Antena 3 Externe Uniunea Europeană ALEGERI SUA. Avertisment subtil al cancelarului german Angela Merkel la adresa lui Donald Trump

ALEGERI SUA. Avertisment subtil al cancelarului german Angela Merkel la adresa lui Donald Trump

de G.S.    |    09 Noi 2016   •   23:11
ALEGERI SUA. Avertisment subtil al cancelarului german Angela Merkel la adresa lui Donald Trump

ALEGERI SUA. Cancelarul german Angela Merkel a lansat un mesaj fin, cu cuvinte foarte atent alese, în urma victoriei candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump.

Astfel, Angela Merkel, care a fost principalul susținător din Europa pentru acceptarea sutelor de mii de refugiați, a declarat că relația ei cu Donald Trump va funcționa doar dacă acesta va susține “demnitatea umană, independent de origine”.

“Germania și Statele Unite sunt unite de valori precum democrația, libertatea și respectul pentru lege și demnitate umană, indiferent de origine, culoare a pielii, religie, gen, orientare sexuală sau viziune politică”, a explicat Merkel.

“Ofer următorului președinte al Statelor Unite cooperare apropiată bazată pe aceste valori”, a adăugat cancelarul german.

“Parteneriatul cu Statele Unite este și rămâne fundația politicii externe a Germaniei”.

Merkel a adăugat că ea, ca și mulți alții, a urmărit rezultatele alegerilor cu foarte multă agitație.

Remarcile făcute de cancelarul german vin mai mult ca o avertizare pentru Donald Trump, notează publicația Huffington Post.

Donald Trump s-a făcut remarcat în timpul campaniei prezidențiale pentru mai multe remarci dure, inclusiv cu tentă xenofobă.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close