Antena 3 Externe Uniunea Europeană Angajarea muncitorilor europeni în alte state UE s-ar putea schimba. Ce vrea să facă preşedintele Comisiei Europene

Angajarea muncitorilor europeni în alte state UE s-ar putea schimba. Ce vrea să facă preşedintele Comisiei Europene

14 Sep 2017   •   19:07
Angajarea muncitorilor europeni în alte state UE s-ar putea schimba. Ce vrea să facă preşedintele Comisiei Europene
Sursa foto: Foto: Facebook/ European Commission

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, dorește să se înfiinţeze o ”autoritate comună” de control a punerii în aplicare ”peste tot” în UE a dispoziţiilor care încadrează recursul la muncitori detaşaţi, dispoziţii acuzate în prezent că favorizează dumpingul social.

”Într-o Uniune între egali, nu poate să existe muncitori de clasa a doua. Cei care efectează aceeaşi muncă, în acelaşi loc, trebuie să poată să obţină acelaşi salariu”, a subliniat Juncker în discursul-program anual despre ”starea Uniunii” Europene.

Potrivit News.ro, șeful Comisiei a apărat propunerile de formare avansate de către Bruxelles cu privire la muncitorii detaşaţi.

În faţa membrilor Parlamentului European (PE), reuniţi la Strasbourg, el a propus să se creeze o ”nouă autoritate europeană de control a aplicării acestor măsuri”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close