Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Angela Merkel cere implicarea mai multor state din UE în problema refugiaților

Angela Merkel cere implicarea mai multor state din UE în problema refugiaților

Angela Merkel cere implicarea mai multor state din UE în problema refugiaților
Sursa foto: Foto: AGERPRES
18 Iun 2015   •   19:29

Cancelarul german Angela Merkel a cerut joi ca mai multe state europene să contribuie la soluționarea problemei refugiaților în regiune, relatează AGERPRES.

"Nu se poate ca numai cinci din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene să ia trei sferturi din numărul total de refugiați", a declarat Merkel în fața Parlamentului, înaintea summitului liderilor din UE de săptămâna viitoare.

'De departe, cea mai urgentă sarcină este îmbunătățirea operațiunilor de salvare pe mare', a subliniat cancelarul german, citând numărul mare de oameni care au murit încercând să traverseze Marea Mediterană spre Europa.

'Tragedia, care se repetă, ne afectează pe toți," a menționat Merkel în fața parlamentului. "Suntem cu toții de acord că trebuie făcut totul — cu adevărat totul — pentru a salva vieți", a afirmat cancelarul german.

În plus, Angela Merkel a cerut măsuri împotriva traficanților, precum și pentru a intensifica eforturile menite să abordeze problemele pentru care atât de mulți oamenii încearcă să ajungă în Europa.



×
Subiecte în articol: Angela Merkel
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close