Antena 3 Externe Uniunea Europeană Anunţul BCE: Grecia are nevoie urgentă de bani

Anunţul BCE: Grecia are nevoie urgentă de bani

de G.S.    |    24 Iul 2015   •   11:41
Anunţul BCE: Grecia are nevoie urgentă de bani
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA

Băncile din Grecia ar trebui să primească urgent o injecţie de capital, înainte de testele din toamnă pe care Banca Centrală Europeană (BCE) vrea să le facă pentru a stabili necesarul exact, a afirmat Christian Noyer, membru în consiliul guvernatorilor instituţiei şi şef al Bank of France.

 
O a astfel de măsură "este de preferat pentru stabilizarea sectorului bancar", a spus Noyer într-un interviu acordat publicaţiei Le Monde, citat de Reuters.
 
Noyer a arătat că este împotriva ideii de a cere celor mai importanţi clienţi ai băncilor elene să contribuie la recapitalizarea acestora, aşa cum s-a întâmplat în cazul băncilor din Cipru în 2013.
 
"Poziţia mea este împărtăţită în mare parte de guvernatori", a spus Noyer, adăugând că clarificarea acestei probleme ar contribui la recâştigarea încrederii şi ar readuce în Grecia o mare parte din fondurile de 90 de miliarde de euro care au ieşit din ţară din 2010.
 
Consiliul guvernatorilor BCE a suplimentat miercuri fondurile de urgenţă destinate băncilor din Grecia cu 900 de milioane de euro, de la 89,5  miliarde de euro.
 
Decizia, a doua de acest tip luată de BCE de la sfârşitul lunii iunie, va permite alimentarea cu numerar a bancomatelor în perioada de vârf a sezonului turistic.
 
Băncile elene au fost redeschise luni, după trei săptămâni, dar retragerile de fonduri din bancomate au fost limitate la 420 de euro pe săptămână.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close