Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Anunţul BCE: Grecia are nevoie urgentă de bani

Anunţul BCE: Grecia are nevoie urgentă de bani

Anunţul BCE: Grecia are nevoie urgentă de bani
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de G.S.    |    24 Iul 2015   •   11:41

Băncile din Grecia ar trebui să primească urgent o injecţie de capital, înainte de testele din toamnă pe care Banca Centrală Europeană (BCE) vrea să le facă pentru a stabili necesarul exact, a afirmat Christian Noyer, membru în consiliul guvernatorilor instituţiei şi şef al Bank of France.

 
O a astfel de măsură "este de preferat pentru stabilizarea sectorului bancar", a spus Noyer într-un interviu acordat publicaţiei Le Monde, citat de Reuters.
 
Noyer a arătat că este împotriva ideii de a cere celor mai importanţi clienţi ai băncilor elene să contribuie la recapitalizarea acestora, aşa cum s-a întâmplat în cazul băncilor din Cipru în 2013.
 
"Poziţia mea este împărtăţită în mare parte de guvernatori", a spus Noyer, adăugând că clarificarea acestei probleme ar contribui la recâştigarea încrederii şi ar readuce în Grecia o mare parte din fondurile de 90 de miliarde de euro care au ieşit din ţară din 2010.
 
Consiliul guvernatorilor BCE a suplimentat miercuri fondurile de urgenţă destinate băncilor din Grecia cu 900 de milioane de euro, de la 89,5  miliarde de euro.
 
Decizia, a doua de acest tip luată de BCE de la sfârşitul lunii iunie, va permite alimentarea cu numerar a bancomatelor în perioada de vârf a sezonului turistic.
 
Băncile elene au fost redeschise luni, după trei săptămâni, dar retragerile de fonduri din bancomate au fost limitate la 420 de euro pe săptămână.
 

×
Subiecte în articol: banci Grecia urgenta injectie Capital
Parteneri
x close