Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Benzina din România a ajuns printre cele mai ieftine din Europa

Benzina din România a ajuns printre cele mai ieftine din Europa

Benzina din România a ajuns printre cele mai ieftine din Europa
Sursa foto: Foto: Pixabay
20 Iul 2016   •   16:11

Benzina comercializata in statiile de distributie din Romania a ajuns printre cele mai ieftine din Europa, potrivit ultimului raport Oil Bulletin, publicat de Comisia Europeana.

In acelasi timp, la motorina, nu stam la fel de bine: pretul acestui carburant este doar la jumatatea topului celor mai ieftine motorine din tarile UE. Pretul mediu al benzinei, cu toate taxele incluse, comercializata in benzinariile din Romania este de 1,11 euro pe litru, potrivit datelor din ultimul Oil Bulletin al Comisiei Europene.

Este al saselea cel mai mic pret al benzinei din cele 28 de tari UE, Romania fiind mai scumpa doar decat Bulgaria, Polonia, Ungaria, Cehia si Estonia. Benzina din Romania a ajuns mai ieftina decat cea comercializata, spre exemplu, in Luxemburg si Letonia, tari care beneficiaza de un regim fiscal mai relaxat si care, pana de curand, aveau preturi mai mici decat ale noastre, la acest carburant.

Totusi, la indicatorul "suferinta la pompa", asa cum l-au denumit cei de la Bloomberg, atunci Romania se afla la coada clasamentului, intrucat raportul ia in considerare venitul mediu pe cap de locuitor, un indicator la care sub Romania se afla doar Bulgaria, informeaza Capital.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close