Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană BREXIT: Agenția S&P amenință Uniunea Europeană cu retrogradarea

BREXIT: Agenția S&P amenință Uniunea Europeană cu retrogradarea

BREXIT: Agenția S&P amenință Uniunea Europeană cu retrogradarea
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Iun 2016   •   10:01

BREXIT. O decizie de scădere a ratingului 'AAA' de care beneficiază în prezent Marea Britanie ar putea fi luată rapid de agenţia de evaluare Standard and Poor's (S&P) în cazul unui vot în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană la Referendumul de joi, a declarat directorul diviziei de ratinguri suverane de la S&P, Moritz Kraemer pentru cotidianul german Bild, transmite Reuters.

Britanicii sunt chemaţi la vot joi, 23 iunie, într-un referendum, cu privire la oportunitatea părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie, una dintre cele mai importante decizii ale ţării în ultimele decenii.

"Dacă Marea Britanie optează pentru Brexit la referendumul de joi, atunci ratingul AAA va fi revizuit şi va fi retrogradat într-o perioadă scurtă de timp", a subliniat Kraemer. Acesta a adăugat că situaţia politică din Marea Britanie va deveni mai puţin predictibilă şi mai puţin raţională, în parte şi din cauză că nu există un plan real cu privire la situaţia post-Brexit.

În luna aprilie a acestui an, acelaşi Moritz Kraemer spune că un vot în favoarea Berxit va duce la o retrogradare a ratingului de ţară al Marii Britanii, având în vedere legăturile sale politice, financiare şi comerciale strânse cu Europa.

Cu două zile înainte de referendum, media ultimelor şase sondaje realizată de site-ul WhatUKThinks plasează cele două tabere la egalitate perfectă (50-50) în acest scrutin determinant pentru viitorul Marii Britanii, dar şi pentru restul Europei.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close