Antena 3 Externe Uniunea Europeană BREXIT. Franța și Germania vor să construiască o "Uniune flexibilă"

BREXIT. Franța și Germania vor să construiască o "Uniune flexibilă"

de G.S.    |    24 Iun 2016   •   21:39
BREXIT. Franța și Germania vor să construiască o "Uniune flexibilă"

Miniștrii de externe francez și german, Jean-Marc Ayrault și Frank-Walter Steinmeier, vor prezenta sâmbătă la Berlin omologilor italian, olandez, belgian și luxemburghez un plan pentru crearea unei 'Uniuni flexibile' după referendumul prin care Marea Britanie a decis părăsirea blocului comunitar, scrie publicația germană Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung' (FAS), citată de agenția EFE, întâlnirea fiind confirmată de responsabilii de la Paris și Berlin.

În textul propus se admite că unele state membre ale UE sunt reticente în fața ideii unei integrări europene tot mai aprofundate și prin urmare trebuie să li se ofere o mai mare libertate de a alege domeniile în care doresc să intensifice cooperarea cu partenerii comunitari.

Publicația germană scrie că Parisul și Berlinul doresc să înceapă schițarea viitorului blocului comunitar și să consolideze UE după decizia Marii Britanii de a o părăsi.

Sursă: Agerpres
×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close