Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană BREXIT. Marea Britanie nu va părăsi UE, crede ministrul austriac al Finanțelor

BREXIT. Marea Britanie nu va părăsi UE, crede ministrul austriac al Finanțelor

BREXIT. Marea Britanie nu va părăsi UE, crede ministrul austriac al Finanțelor
04 Iul 2016   •   20:50

Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană, în pofida rezultatului referendumului din 23 iunie, apreciază ministrul austriac al Finanţelor, Hans Jörg Schelling, citat de presa germană.

Marea Britanie va rămâne membră a Uniunii Europene", a declarat Hans Jörg Schelling într-un interviu acordat publicaţiei economice germane Handelsblatt.

"În următorii cinci ani, Uniunea Europeană va avea în continuare 28 de state membre", a spus Schelling, notând că efectele referendumului asupra companiilor şi pieţelor financiare a şocat Marea Britanie.

"Tendinţele companiilor de a se muta în Uniunea Europeană reprezintă un semnal de alarmă pentru Marea Britanie în sensul de a nu ieşi din Uniunea Europeană", subliniază Schelling.

În opinia ministrului austriac al Finanţelor, Marea Britanie poate alege să nu activeze procedura de părăsire a Uniunii Europene. "Un alt model ar putea fi organizarea unui alt referendum, privind o rămânere parţială a Marii Britanii în UE. Adică Anglia să iasă din UE, dar Scoţia şi Irlanda de Nord să rămână", a subliniat oficialul austriac, conform site-ului DiePresse.com.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Brexit Marea Britanie Austria ministru
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close