Antena 3 Externe Uniunea Europeană Carmen Dan, declarații la Comisia LIBE de la Bruxelles: Preşedinţia română a Consiliului UE va acorda atenţie prioritară consolidării securităţii interne

Carmen Dan, declarații la Comisia LIBE de la Bruxelles: Preşedinţia română a Consiliului UE va acorda atenţie prioritară consolidării securităţii interne

23 Ian 2019   •   11:54
Carmen Dan, declarații la Comisia LIBE de la Bruxelles: Preşedinţia română a Consiliului UE va acorda atenţie prioritară consolidării securităţii interne

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene va acţiona pentru o Europă prosperă, sigură, unită şi mai aproape de cetăţeni, dar care să fie şi un actor important la nivel global, a declarat miercuri ministrul de interne, Carmen Dan, în cadrul prezentării priorităţilor în domeniul afacerilor interne în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European (LIBE).

Oficialul român a menţionat că Preşedinţia română a Consiliului UE va acorda atenţie prioritară consolidării securităţii interne, managementului siguranţei frontierelor externe ale UE, gestionării migraţiei, politicilor privind vizele şi azilul şi protecţiei civile ale blocului comunitar, având mereu în vedere mai multă unitate şi coeziune, pentru a răspunde mai bine temerilor şi intereselor cetăţenilor europeni.

Referitor la consolidarea securităţii interne, ministrul Carmen Dan a spus că ameninţarea teroristă este încă foarte prezentă în Europa, dând drept exemplul atacul de la finalul anului trecut de la târgul de Crăciun din Strasbourg.

O altă prioritate va fi şi prevenirea radicalizării. În această privinţă, ministrul afacerilor interne român a anunţat că în această primăvară va fi organizată o conferinţă privind prevenirea radicalizării în închisori. ''În opinia noastră, dezvoltarea laturii preventive este importantă atât acum, cât şi în viitorii ani'', a spus Dan.

În legătură cu gestionarea frontierelor, România va avea în vedere consolidarea atribuţiilor FRONTEX şi o gestionare mai bună a problemei migraţiei.

O altă prioritate va fi politica în domeniul azilului, ministrul român subliniind că Preşedinţia română a Consiliului UE va continua discuţiile pentru identificarea unor soluţii susţinute de cât mai multe state membre, pentru ca sistemul european de azil să fie mai eficient.

×
Subiecte în articol: carmen dan declaraţii uniunea europeana

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close