Antena 3 Externe Uniunea Europeană Ce îi așteaptă pe britanici după BREXIT. ”Viața nu va fi roz”

Ce îi așteaptă pe britanici după BREXIT. ”Viața nu va fi roz”

28 Iun 2016   •   16:25
Ce îi așteaptă pe britanici după BREXIT. ”Viața nu va fi roz”

Marea Britanie va trebui să majoreze taxele şi să reducă cheltuielile, pentru a face faţă dificultăţilor economice provocate de votul pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană (Brexit), a declarat marţi ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, într-un interviu acordat BBC, transmite Reuters.

"Vom face tot posibilul pentru a furniza securitate fiscală populaţiei, vom arăta ţării şi întregii lumi că Executivul poate cheltui pe măsura bugetului", a explicat Osborne. Întrebat dacă asta implică majorarea taxelor şi reducerea cheltuielile, ministrul britanic de Finanţe a răspuns: "Categoric, da"

George Osborne a avertizat: "Suntem într-o perioadă prelungită de ajustări economice în Marea Britanie. Ne ajustăm la viaţa din afara UE şi nu va fi atât de roz ca viaţa în interiorul UE".

Luni, agenţiile de evaluare financiară Fitch Ratings şi Standard & Poor's au revizuit în scădere ratingul suveran al Marii Britanii şi au avertizat că ar putea urma alte retrogradări, deoarece votul pentru ieşirea ţării din UE (Brexit) va afecta economia.

De asemenea, Fitch a înrăutăţit perspectiva de creştere a economiei Regatului Unit în 2017 şi 2018 la 0,9% pentru ambii ani, de la estimarea precedentă de 2%.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close