Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Ce mai pregătesc englezii pentru "VALUL de imigranţi" români, din 2014. Egalitatea de şanse este SPULBERATĂ

Ce mai pregătesc englezii pentru "VALUL de imigranţi" români, din 2014. Egalitatea de şanse este SPULBERATĂ

Ce mai pregătesc englezii pentru "VALUL de imigranţi" români, din 2014. Egalitatea de şanse este SPULBERATĂ
de O.P.    |    16 Dec 2013   •   06:27

Guvernul britanic plănuieşte să introducă un prag maxim anual de 75.000 de imigranţi UE, în cadrul unui plan de revizuire a politicilor în domeniul liberei circulaţii, şi o înăsprire a criteriilor de angajare, potrivit unui raport scurs în presă, relatează The Guardian în ediţia electronică.
  
Însă, potrivit publicaţiei britanice, propunerea, care face parte dintr-o serie de alte măsuri, a fost deja criticată de către un influent parlamentar conservator, în opinia căruia Guvernul nu va putea opri un aflux de români şi bulgari, aşteptat în ianuarie.
  
Propunerea şi criticile parlamentarului reflectă tensiuni tot mai puternice în interiorul partidului aflat la putere cu privire la modul de gestionare a temerilor electoratului pe tema migrării, promovate de anumite publicaţii, comentează The Guardian.
  
Confruntările între conservatori pe tema UE urmează să se intensifice în 2014, în contextul în care eurodeputaţi, parlamentari şi consilieri locali caută modalităţi să stopeze ascensiunea UKIP, o formaţiune xenofobă şi eurosceptică, tot mai populară prin poziţia dură faţă de migrarea din state membre UE, care, potrivit unor analişti, ar urma să câştige teren în urma alegerilor europene şi locale din mai.
  
Documentul, întocmit de Ministerul britanic de Interne şi văzut de The Sunday Times, subliniază că imigraţia nelimitată din UE a afectat planurile britanicilor necalificaţi de a găsi locuri de muncă, a încurajat "turismul pentru beneficii sociale", a exercitat anumite presiuni asupra serviciilor publice şi a provocat o "amplificare a tensiunilor sociale".

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close