Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Ce urmează după ce acordul privind BREXIT a fost respins de parlamentarii britanici

Ce urmează după ce acordul privind BREXIT a fost respins de parlamentarii britanici

Ce urmează după ce acordul privind BREXIT a fost respins de parlamentarii britanici
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    15 Ian 2019   •   23:35

Parlamentarii britanici au respins masiv marţi seară acordul privind Brexit-ul negociat de premierul conservator Theresa May cu Bruxellesul, într-un vot crucial privind viitorul Regatului Unit, cu două luni şi jumătate înainte de data prevăzută pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Camera Comunelor a refuzat acordul ieşirii din UE: 432 de parlamentari au votat împotriva textului, iar 202 s-au exprimat pentru, în ciuda unui ultim avertisment înaintea votului din partea premierului May privind „incertitudinea” pe care ar urma să o provoace o respingere.

Este cea mai dură înfrângere parlamentară pentru un guvern din istoria recentă a Marii Britanii.

Respingerea ar putea duce la o ieşire dezordonată a Marii Britanii din UE sau chiar la o răsturnare a deciziei adoptate în 2016 prin referendum.

Theresa May are acum termen până luni să prezinte Parlamentului un 'Plan B', dacă va supravieţui moţiunii de cenzură.

Ea are mai multe opţiuni: să înceapă o renegociere cu Bruxellesul sau să ceară amânarea datei Brexit-ului, prevăzută pentru 29 martie.

Respingerea textului deschide de asemenea şi posibilitatea unei ieşiri fără acord, de care se teme în special mediul economic.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close