Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Comisia Europeană clarifică zvonul privind amânarea aderării Bulgariei la Schengen

Comisia Europeană clarifică zvonul privind amânarea aderării Bulgariei la Schengen

Comisia Europeană clarifică zvonul privind amânarea aderării Bulgariei la Schengen
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    16 Iul 2013   •   14:41
Comisia Europeană a respins vehement informaţiile din presa de la Sofia potrivit cărora urmează să recomande amânarea aderării Bulgariei la Schengen, scrie marţi cotidianul Standart, informează Agerpres

Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Mark Gray, a declarat luni pentru postul naţional de radio din Bulgaria că raportul verbal privind Bulgaria, în cadrul procedurii Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), care urmează să fie prezentat pe 18 iulie, împreună cu cel al României, va conţine doar fapte, şi nu concluzii politice.
 
Gray a subliniat că CE nu face nicio legătură între MCV şi aderarea celor două ţări la Schengen şi că în raport nu se va face nici o referire la subiectul din urmă.

Oficialul a spus că afirmaţiile publicate luni de un ziar bulgăresc care susţine că raportul ar conţine critici dure la adresa noului guvern bulgar şi ar recomanda amânarea cu cel puţin un an a aderării ţării la Schengen din cauza situaţiei politice sunt foarte departe de adevăr. 
 
Economistul american Steve Hanke a recomandat guvernului premierului Plamen Oreşarski să depună toate eforturile pentru reducerea corupţiei, scrie Sega. În opinia lui, reţeta este foarte simplă şi constă în reducerea administraţiei publice prin disponibilizarea unor miniştri şi funcţionari de stat. 
 
Hanke este foarte respectat în Bulgaria, unde este cunoscut drept "tatăl consiliului monetar", care a fost introdus în anul 1997 şi a pus capăt hiperinflaţiei. Datorită consiliului monetar, moneda naţională, leva bulgărească, este legată de euro la un curs permanent de 1,95583 leva pentru 1 euro.




 
 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close