Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Corina Crețu: România ar putea pierde 2,6 miliarde de euro de la UE

Corina Crețu: România ar putea pierde 2,6 miliarde de euro de la UE

Corina Crețu: România ar putea pierde 2,6 miliarde de euro de la UE
29 Mai 2016   •   10:53

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, trage un semnal de alarmă în legătură cu banii de la UE pe care România i-ar putea pierde.

"Ne aflăm în al treilea an de exercițiu financiar. Este știut că bugetul este conceput pe șapte ani, deci am intrat în ciclul financiar 2014-2020, iar prezența mea în România în ultima perioadă  este tocmai de a atrage atenția că suntem în al treile an  al acestui exercițiu financiar în care vom beneficia de  23 de miliarde de euro din fondurile europene, iar până la această oră, absorbție fondurilor europene este 0. Este absolut vital ca demararea absorbției fondurilor europene pentru acest program financiar să aibă loc cât mai curând. Avem noi regulamente în funcțiune. De pildă, așteptăm să fim notoficați că instituțiile de implementare a fosndurilor europene au fost avizate - fără acestea nu putem face nicio plată. Pe de altă parte, avem nevoie de proiecte, așteptăm aprobarea Master Planului de transport, fără de care nu putem demara exercițiul financiar'', a declarat Corina Crețu la emisiunea ''Be EU'', realizată de Sabina Iosub.

Pentru întreaga perioadă, vor fi dezangajate între 2,7 și 3,2 miliarde de euro, care vor fi cu siguranță pierdute, a mai declarat Corina Crețu.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close