Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană David Cameron susține că a obținut sprijinul Parlamentului European

David Cameron susține că a obținut sprijinul Parlamentului European

David Cameron susține că a obținut sprijinul Parlamentului European
16 Feb 2016   •   20:16

Mai mulți deputați europeni, printre care președintele Parlamentului European și șefii principalelor trei grupuri politice, și-au oferit susținerea pentru negocierile în curs privind menținerea Marii Britanii în UE, a declarat marți un purtător de cuvânt al lui David Cameron, relatează Agerpres.

În vizită la Bruxelles, prim-ministrul britanic s-a întâlnit cu președintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, și cu deputații europeni care reprezintă legislativul comunitar în negocierile pe care le desfășoară în prezent Marea Britanie și partenerii săi europeni pentru a schimba termenii apartenenței sale la UE, respectiv Elmar Brok (PPE), Roberto Gualtieri (S&D) și Guy Verhofstadt (ALDE).

'Și-au oferit cu toții susținerea pentru soluții în fiecare din cele patru domenii' ale negocierilor, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Cameron. 'Ei s-au angajat în special să depună mari eforturi pentru a face în așa fel încât legislația secundară privind mecanismul de frânare de urgență (care îi va permite Londrei să taie ajutoarele sociale pentru muncitorii intraeuropeni) și alocațiile familiale să fie rapid adoptată de Parlament', a adăugat el.

Liderul britanic s-a întâlnit și cu liderii principalelor trei grupuri politice din Parlamentul European, Gianni Pittella (S&D), Manfred Weber (PPE) și Syed Kamal (Conservatorii și reformiștii europeni, ECR).

'Toți trei și-au exprimat clar susținerea pentru propunerile discutate și au spus că sunt gata să obțină votarea rapidă de către Parlamentul European a întregii legislații comunitare necesare', a mai spus purtătorul de cuvânt al lui Cameron.

Cu prilejul acestei vizite, prim-ministrul s-a întâlnit și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

'Ei au convenit că discuțiile privind renegocierea dintre UE și Marea Britanie au progresat de la publicarea proiectului de acord (...) Ei s-au axat pe probleme ale căror detalii urmează să fie reglate pentru a deschide calea unui acord cu prilejul summitului din această săptămână', a declarat purtătorul de cuvânt al lui Cameron.

Marea Britanie speră să ajungă la un acord cu prilejul summitului european de joi și vineri de la Bruxelles, înainte de organizarea unui referendum privind menținerea sau nu în cadrul UE care s-ar putea organiza în această vară.

×
Subiecte în articol: David Cameron Marea Britanie Brexit
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close