Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Banca Angliei ar putea decide dacă Marea Britanie iese sau nu din UE

Banca Angliei ar putea decide dacă Marea Britanie iese sau nu din UE

Banca Angliei ar putea decide dacă Marea Britanie iese sau nu din UE
12 Mai 2016   •   10:18

Brexitul domină agenda Marii Britanii, iar Banca Angliei urmează să ia joi o poziţie oficială legată de modul în care votul pentru ieşirea din Uniunea Europeană a Regatului Unit afectează economia, informează Bloomberg.

Cu numai şase săptămâni până când britanicii vor vota viitorul Marii Britanii în UE, Banca Angliei deja a avertizat în repetate rânduri de incertitudinile care afectează creşterea. Aceste incertitudini au început să se reflecte şi în calculele altor analişti.

Deşi majoritatea analiştilor cred că Banca Angliei va păstra dobânda de referinţă la 0,5%, sunt unii analişti, precum cei de la Merrill Lynch, care consideră că este posibil să scadă în continuare.

Unul dintre cele mai afectate sectoare din economie a fost cel al serviciilor, pe care Marea Britanie se bazează puternic. Totuşi, nu este singurul afectat în primele trei luni de incertitudine politică şi de frică de Brexit. Producţia industrială, industria prelucrătoare, chiar şi comerţul au raportat în primul trimestru date sub aşteptări.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Brexit
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close