Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Dominique Strauss-Kahn va acorda consultanţă economică guvernului Serbiei

Dominique Strauss-Kahn va acorda consultanţă economică guvernului Serbiei

Dominique Strauss-Kahn va acorda consultanţă economică guvernului Serbiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Sep 2013   •   22:24

Fostul director general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, va acorda consultanţă guvernului Serbiei, el promiţând să facă tot posibilul pentru a scoate din criză o economie muribundă, dar fără să anticipeze o redresare miraculoasă.

 
Strauss-Kahn a descris, alături de vicepremierul Aleksandar Vucic, un tablou sumbru al situaţiei economice din Serbia.
 
"Există probleme reale, dar cred că este posibil să găsim soluţii", a declarat Strauss-Kahn, informează AFP, potrivit Mediafax.
Fostul om politic francez nu a menţionat ce soluţii are în vedere pe termen scurt.
 
"Nu dispun de toate cifrele de care am nevoie. Împreună cu guvernul, vom intra în toate detaliile înainte de a propune măsuri", a spus Strauss-Kahn, care crede că sarcina cea mai dificilă va reveni guvernului, întrucât este mai uşor să dai sfaturi decât să le aplici.
 
El a precizat că în primele trei luni de colaborare nu va fi remunerat.
 
Întrebat dacă problemele cu justiţia ale lui Strauss-Kahn pot leza imaginea guvernului, Vocic a subliniat că îl interesează numai competenţele acestuia în domeniul economic.
 
Strauss-Kahn a demisionat de la şefia FMI în 2011, după ce a fost acuzat de viol de către o cameristă a unui hotel din New York. În Franţa, el este judecat pentru proxenetism în circumstanţe agravante.
 
Fostul şef al FMI a fost numit în iulie membru în consiliile de supraveghere a două instituţii financiare de stat din Rusia, Fondul rus de investiţii directe şi Banca rusă de dezvoltare a regiunilor, controlată de grupul petrolier Rosneft.

 
 

×
Subiecte în articol: Dominique Strauss-Kahn
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close