Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană "El nu mai există". Grecia aruncă HAOS peste Europa. Declaraţia lui Tsipras, pericol pentru Uniune

"El nu mai există". Grecia aruncă HAOS peste Europa. Declaraţia lui Tsipras, pericol pentru Uniune

"El nu mai există". Grecia aruncă HAOS peste Europa. Declaraţia lui Tsipras, pericol pentru Uniune
de O.P.    |    13 Feb 2015   •   06:32

Primul ministru grec Alexis Tsipras a declarat joi că țara sa "nu acceptă șantajul" în timp ce negocierile sunt dificile între Atena și țările din zona euro asupra continuării programului ei de ajutor, notează AFP.

O reuniune miercuri a miniștrilor de finanțe din zona euro s-a derulat potrivit unui "scenariu de intimidare" asupra riscurilor de "faliment" dacă Atena "nu acceptă propunerea" partenerilor săi, a denunțat Tsipras. "Nu am semnat și nu a avut loc nicio catastrofă", a adăugat el, într-o conferință de presă la sfârșitul summitului european de la Bruxelles.

Potrivit lui Tsipras, "singurul obiectiv" al discuțiilor și următoarei ședințe a Eurogrupului de luni va fi "tranziția" între programul actual, denumit memorandum, ce expiră la 28 februarie, și "noul program grec" .

El a adăugat: "Uitați memorandumul, el nu mai există. Și nici troica", însărcinată să supravegheze punerea în aplicare a reformelor drastice impuse de creditorii țării (UE, BCE și FMI) în schimbul unui program de împrumuturi de 240 miliarde de euro.

Grecia și țările din zona euro și-au reluat contactele joi după o reuniune furtunoasă cu o zi înainte și au decis să înceapă o activitate tehnică începând de vineri la Bruxelles pentru a facilita reuniunea programată luni, amintește AFP.

"Dacă există un acord tehnic, înseamnă că există un acord politic", a estimat Tsipras. "Întreaga discuție și evoluția de astăzi semnalează o dispoziție pentru un acord politic", a insistat el.

"S-a dovedit că nimeni nu vrea să creeze condiții de ruptură", în beneficiul coeziunii zonei euro, a salutat el.

×
Subiecte în articol: Alexis Tsipras Grecia
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close