Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Englezii NU se OPRESC. Ce le-au pregătit imigranţilor români care "vor lua cu asalt" Marea Britanie de la 1 ianuarie

Englezii NU se OPRESC. Ce le-au pregătit imigranţilor români care "vor lua cu asalt" Marea Britanie de la 1 ianuarie

Englezii NU se OPRESC. Ce le-au pregătit imigranţilor români care "vor lua cu asalt" Marea Britanie de la 1 ianuarie
Sursa foto: Foto: The Sun
de O.P.    |    13 Dec 2013   •   10:12

Imigranţii europeni care solicită locuinţe sociale în Marea Britanie vor fi supuşi, de vineri, unui test cu 100 de întrebări, ce includ, între altele, motivele pentru care nu au reuşit să îşi găsească un loc de muncă în ţara de origine, sau teste de limbă engleză.Cele 100 de întrebări ale testului au fost prevăzute înaintea ridicării restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari de la 1 ianuarie, relatează The Guardian.

Uniunea Europeană insistă asupra libertăţii de circulaţie a lucrătorilor în cadrul UE, dar Guvernul crede că are dreptul legal de a chestiona mai intens imigranţii înainte ca aceştia să fie îndreptăţiţi să solicite beneficii sociale.

Ministerul britanic al Muncii a afirmat că, "pentru a trece testul în vederea obţinerii unei locuinţe mai bune, imigranţii vor trebui să răspundă unor întrebări cu un caracter individual mai pronunţat, să ofere răspunsuri mai detaliate şi să prezinte mai multe dovezi înainte de a primi permisiunea de a solicita ajutoare".

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close