x close

Europarlamentarul Monica Macovei, despre situația românilor din Marea Britanie. Sfaturi pentru Guvernul Grindeanu

05 Apr 2017   •   15:55
Europarlamentarul Monica Macovei, despre situația românilor din Marea Britanie. Sfaturi pentru Guvernul Grindeanu Foto: Intact Images

Guvernul trebuie să negocieze "inteligent şi ferm" pentru românii din Marea Britanie în cadrul procesului de ieşire din UE a Regatului Unit, a declarat miercuri europarlamentarul Monica Macovei.

"Peste 200.000 de români se află acum în Marea Britanie. Ei muncesc în toate domeniile, în funcţii calificate: sunt bancheri, profesori, doctori, cercetători. De asemenea, sunt români şi acolo unde există deficit de forţă de muncă: în spitale, în cămine de bătrâni, în construcţii, în agricultură. Sunt şi mulţi tineri români care studiază la universităţi din Marea Britanie. Ministrul britanic însărcinat cu negocierea Brexit, David Jones, ne-a spus chiar ieri că doreşte să îi păstreze pe români în Marea Britanie. Desigur, şi Marea Britanie vrea să îşi păstreze cetăţenii în Uniunea Europeană. De aceea, Guvernul României trebuie să negocieze inteligent şi ferm pentru românii din Marea Britanie'', a afirmat aceasta, potrivit unui comunicat.

Monica Macovei a precizat că a avut această poziţie, miercuri, în şedinţa plenară a Parlamentului European, în contextul votării propunerii de Rezoluţie privind negocierile cu Regatul Unit în urma notificării acestuia cu privire la intenţia sa de a se retrage din Uniunea Europeană.

"Negocierile Uniunii Europene cu Marea Britanie pentru Brexit trebuie să fie făcute fără ură, fără răzbunare, ci cu gândul, în primul rând, la oameni: cei din Uniune şi cei din Marea Britanie. Pentru oameni trebuie să negociem, pentru comerţul liber, pentru libertatea de mişcare, pentru drepturile lor. Să nu uităm că vrem să fim împreună, parteneri - ca ţări şi ca oameni", a mai arătat Macovei.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Brexit romani Marea Britanie guvernul grindeanu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati