x close

Euroscepticii critică Schengen. ”Este o catastrofă”

23 Dec 2016   •   21:22
Euroscepticii critică Schengen. ”Este o catastrofă”

 Doi lideri ai curentului eurosceptic, Marine Le Pen şi Nigel Farage, au criticat vineri existenţa spaţiului european de liberă circulaţie Schengen, de care a profitat autorul atacului comis luni seară la Berlin pentru a călători nestingherit prin Europa înainte de a fi împuşcat mortal vineri de poliţia italiană la Milano, relatează agenţia Reuters. 

Conform unei surse judiciare, asupra teroristului tunisian Anis Amri s-a găsit un bilet de tren care arată că el a plecat din Franţa către Torino, de unde a ajuns la Milano cu un tren regional. 

'Această escapadă prin cel puţin două sau trei ţări este simptomatică pentru catastrofa totală pe care acordul Schengen o aduce pe planul securităţii', a declarat Marine Le Pen, lidera formaţiunii franceze de extremă-dreapta Frontul Naţional (FN) şi candidată la preşedinţia Franţei. 

Ea a adăugat că dacă va câştiga alegerile prezidenţiale - programate pentru luna aprilie -, va 'restitui Franţei controlul deplin asupra suveranităţii şi frontierelor ei' şi va elimina 'consecinţele acordului Schengen'. 

Opinia sa este împărtăşită şi de politicianul britanic Nigel Farage, fost preşedinte al formaţiunii eurosceptice UKIP şi unul dintre liderii taberei care a susţinut ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la referendumul din 23 iunie. 

'Dacă bărbatul împuşcat la Milano este ucigaşul de la Berlin, atunci avem dovada că spaţiul Schengen este un risc pentru siguranţa publică. Trebuie să dispară', a scris Farage pe Twitter. 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Schengen critici catastrofa
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati