Antena 3 Externe Uniunea Europeană Eurostat: Patru din zece cetăţeni ai Uniunii Europene nu-şi permit o vacanţă

Eurostat: Patru din zece cetăţeni ai Uniunii Europene nu-şi permit o vacanţă

31 Mai 2014   •   18:21
Eurostat: Patru din zece cetăţeni ai Uniunii Europene nu-şi permit o vacanţă
Sursa foto: Foto: youcouldsave.co.uk

Patru din zece cetăţeni ai UE nu dispun de banii necesari pentru a-şi lua liber o săptămână pe an pe care să o petreacă în altă parte decât acasă, conform unui raport Eurostat, citat de Euractiv şi Agerpres.

Datele arată de asemenea că şi în zona de nord mai bogată a Europei, o mare parte a populaţiei are mari probleme economice şi se află în pragul sărăciei. În Suedia, 10% din populaţie este nevoită să renunţe la o vacanţă, faţă de 14% în Danemarca, 17% în Olanda şi 22% în Germania.

Raportul Eurostat, împreună cu noile informaţii publicate săptămâna trecută de biroul german de statistică care arată că o treime din populaţia germană nu-şi poate permite să plătească costuri neprevăzute pentru reparaţii sau pentru alte probleme care apar în cazul în care suma depăşeşte 1.000 de euro, au atras atenţia presei din Germania.

Sărăcia este definită ca un câştig mai mic de 50% din venitul mediu într-o ţară.

În 2011, un muncitor din Germania riscă sărăcia în cazul în care el sau ea câştigă mai puţin de 1.000 de euro pe lună. Opt la sută dintre germani spun, de asemenea, că nu-şi pot permite o masă care conţine peşte sau carne de alt fel cel puţin de trei ori pe săptămână. Media în UE este de 11%.

Însă problemele sunt mult mai mari în sudul şi estul Europei, unde 75% din populaţie nu-şi poate permite să plece în vacanţă, cum este cazul României (75%) şi Bulgariei (74%). În Polonia, procentul este de 62%, Portugalia de 56%, Grecia de 53% şi Italia de 51%.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close