Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Eurostat: România şi Cehia au avut cea mai mare creştere economică din UE

Eurostat: România şi Cehia au avut cea mai mare creştere economică din UE

Eurostat: România şi Cehia au avut cea mai mare creştere economică din UE
10 Iun 2015   •   00:24

România şi Cehia au avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în primul trimestru din 2015. comparativ cu primul trimestru al anului trecut, datorită unui avans de 4,2% fiecare, a anunţat marţi Oficiul european pentru Statistică (Eurostat), potrivit AFP.
 
În cazul Uniunii Europene, Produsul Intern Brut a crescut cu 1,5% în ritm anual în primele trei luni ale acestui an, iar zona euro a înregistrat o creștere economică de 1% în primul trimestru al acestui an comparativ cu primul trimestru al anului trecut.

În primul trimestru din 2015 comparativ cu precedentele trei luni, România şi Cipru au avut a doua mare creştere economică din UE, 1,6%, fiind devansate doar de Cehia care a înregistrat o creştere de 3,1%. Aceasta în condiţiile în care în zona euro şi în Uniunea Europeană, Produsul Intern Brut a crescut în primul trimestru din 2015 cu 0,4%. Eurostat a precizat că a revizuit în creştere estimările privind avansul înregistrat de economia zonei euro în primul trimestru de la 0,3% la 0,4%, graţie unei contribuţii mai mari a consumului gospodăriilor la creşterea economică.

În cazul României, potrivit datelor provizorii publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), în primul trimestru al acestui an Produsul Intern Brut a crescut cu 4,3% faţă de primul trimestru al anului trecut şi cu 1,6% faţă de trimestrul IV 2014, contribuții semnificative la avansul economiei având comerţul cu ridicata (1%) şi industria şi comunicaţiile (0,9% fiecare).

 

×
Subiecte în articol: România Eurostat crestere economica Cehia
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close