x close

Investigație fără precedent la nivelul cel mai înalt al Uniunii Europene. Are legătură cu un contract al uneia dintre cele mai mari bănci din lume

de A.M.P    |    12 Sep 2016   •   17:01
Investigație fără precedent la nivelul cel mai înalt al Uniunii Europene. Are legătură cu un contract al uneia dintre cele mai mari bănci din lume 482 Foto: pixabay.com

Şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a lansat o investigaţie fără precedent vizându-l pe predecesorul său, Jose Manuel Barroso, suspectat că a încălcat principiile etice şi normele UE pentru că acceptat un post la Goldman Sachs, scrie AFP, precizând că dosarul ar putea ajunge până la Curtea Europeană de Justiţie, potrivit news.ro.

Într-o scrisoare trimisă de Juncker vineri Ombudsmanului european și publicata duminică, șeful Comisiei a anunțat că îi va cere oficial fostului premier portughez să ofere clarificari privind rolul pe care il va juca la Goldman Sachs si cum intentioneaza sa ajute banca americana de investitii in privința Brexit.  

"Pentru că implică un fost președinte al Comisiei", Juncker îi cere lui Barroso "clarificări privind noile sale responsabilități și termenii de referință ai contractului, în legatură cu care voi cere sfaturi de la Comisia Etica Ad Hoc", a subliniat actualul șef al C.E.  

O purtatoare de cuvant a Comisiei a confirmat între timp că Juncker i-a trimis deja cererea lui Barroso, care nu a răspuns deocamdată.  


 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati