Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Juncker vrea summit european la Sibiu, în 2019. Ioan Mircea Pașcu: „Țara noastră are astfel șansa de a se plasa pe harta mariilor decizii continentale”

Juncker vrea summit european la Sibiu, în 2019. Ioan Mircea Pașcu: „Țara noastră are astfel șansa de a se plasa pe harta mariilor decizii continentale”

Juncker vrea summit european la Sibiu, în 2019. Ioan Mircea Pașcu: „Țara noastră are astfel șansa de a se plasa pe harta mariilor decizii continentale”
13 Sep 2017   •   11:41

Uniunea Europeană trebuie să profite de "vântul favorabil" pentru a se relansa. E declaraţia lui Jean Claude Juncker în faţa Parlamentului European.

Blocul comunitar a început să îşi revină după şocul Brexitului şi după înfrângerile suferite de partidele eurosceptice la alegerile naţionale. În discursul despre starea Uniunii, Preşedintele Comisiei a amintit despre problema vaccinării din România şi a asigura din nou ţara noastră de sprijinul său pentru intrarea în Spaţiul Schengen. Mai mult, Juncker a cerut organizarea unui summit european la Sibiu, în 2019.

„E un lucru foarte important și asta reflectă sau expune încă o dată că domnul Junker este un vechi prieten al României și pot spune asta pentru că am făcut parte dintr-un cabinet, Cabinetul Năstase, care a beneficiat din plin de sprijinul Luxemburgului, atunci când prim-ministru era Junker și la intrarea în NATO și la intrarea în UE. De altfel această propunere ca în timpul președinției române din 2019, la Sibiu, pe 30 martie, să aibă loc un summit, care să arate drumul pe care se angajează Europa, după ce Marea Britanie va fi părăsit UE, este extrem de important. România are astfel șansa de a se plasa pe harta mariilor decizii continentale și iată că acest lucru a fost deja stabilit de Junker astăzi”, a declarat la Antena 3, Ioan Mircea Pașcu, vicepreședintele Parlamentului European.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close