Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Manifestații la Bruxelles și Amsterdam în semn de solidaritate cu Grecia

Manifestații la Bruxelles și Amsterdam în semn de solidaritate cu Grecia

Manifestații la Bruxelles și Amsterdam în semn de solidaritate cu Grecia
Sursa foto: Foto: AGERPRES
22 Iun 2015   •   08:28

Aproximativ 3.500 de persoane au defilat duminică la Bruxelles și alte circa 350 la Amsterdam, în cadrul a două manifestații organizate în semn de solidaritate cu poporul grec, confruntat cu o politică de austeritate, acțiunile având loc în ajunul unui summit crucial pentru Grecia, relatează AGERPRES.

La Amsterdam, deputatul european din partea Syriza și figură emblematică a Rezistenței grecești Manolis Glezos (92 de ani) a luat cuvântul în fața manifestanților pentru a face apel la creditorii Atenei — Uniunea Europeană (UE) și Fondul Monetar Internațional (FMI) — să acorde un termen de un an suplimentar pentru Grecia.

''Această criză a fost provocată de factorul financiar, nu de poporul grec. Factorul financiar trebuie să plătească, nu poporul grec'', declara Grezos.

La Amsterdam, ca și la Bruxelles, numeroase drapele grecești fluturau în rândul manifestanților, printre care se aflau și cetățeni greci. În total, circa 3.500 de manifestanți s-au strâns la Bruxelles, potrivit agenției Belga, care citează cifre ale poliției.

Sâmbătă, mai multe mii de persoane au manifestat în Germania, Italia și Franța împotriva politicii de austeritate în Grecia, dar și în semn de solidaritate cu imigranții în Europa.



×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close