Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Marea Britanie, bună de plată după Brexit. Suma uriașă anunțată de cancelarul Austriei

Marea Britanie, bună de plată după Brexit. Suma uriașă anunțată de cancelarul Austriei

Marea Britanie, bună de plată după Brexit. Suma uriașă anunțată de cancelarul Austriei
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Feb 2017   •   19:31

Cancelarul austriac Christian Kern a afirmat joi într-un interviu pentru Bloomberg că Marea Britanie ar trebui să plătească Uniunii Europene în jur de 60 de miliarde de euro pe post de "factură pentru Brexit".

Kern devine, astfel, primul lider al unui stat din Uniune care avansează o sumă clară în discuţiile despre ce va presupune ieşirea din UE a Regatului Unit, transmite Politico, potrivit Agerpres.

"Factura ar fi de aproximativ 60 de miliarde de euro, după calculele Comisiei Europene, iar aspectul va face parte din negocierile pentru Brexit", a spus cancelarul Austriei. 

Suma include angajamentele financiare luate deja de Londra în cadrul proiectelor europene şi a pensiilor pentru oficialii Uniunii, potrivit Bloomberg. 

Cancelarul Christian Kern a recunoscut că sunt bani pe care e posibil ca Guvernul britanic să nu îi poată da. 

"Votanţilor britanici li s-a spus că se vor economisi mulţi bani şi cred că oamenii vor resimţi o anumită dezamăgire, precum şi frustrare, când vor vedea că se va întâmpla exact pe dos", a afirmat politicianul austriac. 

Secretarul britanic pentru comerţ, Liam Fox, a caracterizat drept "absurdă" ideea că Regatul Unit trebuie să restituie Uniunii sume mari de bani. El a afirmat că guvernul nu va plăti pentru niciun proiect european semnat după luna noiembrie.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Brexit
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close