Antena 3 Externe Uniunea Europeană Marea Britanie - pedepsită de Uniunea Europeană din cauza românilor

Marea Britanie - pedepsită de Uniunea Europeană din cauza românilor

de L.D.    |    29 Ian 2013   •   17:10
Marea Britanie - pedepsită de Uniunea Europeană din cauza românilor

Comisarul european Viviane Reding a adresat o scrisoare autorităţilor române în care afirmă că CE iniţiază proceduri de infringement împotriva Marii Britanii pentru nerespectarea în totalitate a regulilor UE privind libertatea de circulaţie.
În scrisoarea datată ianuarie 2013 se arată că împotriva Marii Britanii sunt iniţiate proceduri de infringement în vederea asigurării transpunerii integrale şi corecte a regulilor UE privind libera circulaţie.

"Una dintre problemele ridicate în aceste proceduri a fost că Marea Britanie nu eliberează muncitorilor din România şi Bulgaria, în primul an în care aceştia muncesc în această ţară, aceleaşi documente ca în cazul muncitorilor din alte state membre", se arată în scrisoare.

Drept urmare, în continuare legile Uniunii Europene permit Marii Britanii să facă o selecție a muncitorilor veniți din România și Bulgaria, dar aceia care au permis de muncă trebuie să aibă drepturi egale cu ceilalți străini și trebuie să primească aceleași documente de rezidență.×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close