Antena 3 Externe Uniunea Europeană Parlamentul European a adoptat raportul Dacianei Sârbu privind aplicarea politicilor de mediu în Uniunea Europeană

Parlamentul European a adoptat raportul Dacianei Sârbu privind aplicarea politicilor de mediu în Uniunea Europeană

17 Apr 2018   •   16:00
Parlamentul European a adoptat raportul Dacianei Sârbu privind aplicarea politicilor de mediu în Uniunea Europeană

Parlamentul European a adoptat raportul Dacianei Sârbu privind aplicarea politicilor de mediu în Uniunea Europeană.

Desi s-au înregistrat progrese în unele domenii, totuși se menține un decalaj mare între planuri și rezultate, în ce privește politicile de mediu ale Uniunii Europene, a subliniat Daciana Sârbu în plenul Parlamentului European, cu prilejul dezbaterii raportului sau despre implementarea celui de-al 7-lea Program de Acțiune pentru Mediu al Uniunii Europene, adoptat cu majoritate de voturi. 
Eurodeputata a cerut Comisiei Europene să propună un nou program post-2020, cu obiective mai clar definite, dublate de mai multa transparentă, responsabilitate și ambiție, pentru o mai bună protejare a sănătății oamenilor și a mediului.

Dacă s-ar aplica pe deplin, Programul de Acțiune pentru Mediu al UE ar aduce îmbunătăiri considerabile la nivelul mediului, sănătății și calității vieții, însă “există o prăpastie uriașă între așteptările de la acest Program și rezultatele concrete pe care le produce”, a afirmat Daciana Sârbu.

Legislația de mediu a UE are un impact pozitiv în domenii precum eficiența utilizării resurselor, însă în alte zone implementarea sa e foarte slabă, a punctat eurodeputata, oferind ca exemple negative performanțele în domeniul protejării capitalului natural sau în combaterea unor amenințări de mediu la adresa sănătății – precum faptul că “emisiile constant ridicate provenite de la transportul rutier obligă milioane de oameni să respire aer poluat”.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close