Antena 3 Externe Uniunea Europeană Parlamentul European aprobă accesul României și Bulgariei la Sistemul Schengen de Informații privind Vizele

Parlamentul European aprobă accesul României și Bulgariei la Sistemul Schengen de Informații privind Vizele

04 Oct 2017   •   15:26
Parlamentul European aprobă accesul României și Bulgariei la Sistemul Schengen de Informații privind Vizele
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Parlamentul European a aprobat miercuri accesul pasiv al României și Bulgariei la Sistemul de Informații privind Vizele (Visa Information System). Cele două state vor putea consulta și verifica datele VIS, fără a avea dreptul să intre în sistem.

Potrivit stirileprotv.ro, decizia Consiliului va permite Bulgariei și României să consulte și să verifice datele, dar fără dreptul de a intra în sistem, de a le modifica sau de a le șterge.

Preşedintele Parlamentului European Antonio Tajani a declarat pe contul oficial de Twitter că “România şi Bulgaria trebuie să adere cât mai curând posibil la Schengen. Votul de astăzi privind accesul la Sistemul de informaţii privind vizele e un pas înainte pentru întărirea controlului la frontierele externe.”

Parlamentul a specificat într-o rezoluție legislativă votată la 8 iunie 2011 că Bulgaria și România sunt pregătite să intre în spațiul de liberă circulație Schengen.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close