Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Președintele Iohannis va ține un discurs la Ceremonia de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul UE de la Ateneu

Președintele Iohannis va ține un discurs la Ceremonia de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul UE de la Ateneu

Președintele Iohannis va ține un discurs la Ceremonia de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul UE de la Ateneu
10 Ian 2019   •   14:15

Update: Preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, vor susţine joi seara, la Ateneul Român, discursuri în cadrul ceremoniei de deschidere a Preşedinţiei României la Consiliul UE, anunţă Guvernul.

Știrea inițială: Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European Antonio Tajani şi al Consiliului European Donald Tusk vor fi, începând de joi la Bucureşti, cu ocazia inaugurării Preşedinţiei Consiliului UE preluată de România de la 1 ianuarie.

Preşedinţia rotativă a Consiliului UE preluată de România va debuta, joi, cu o ceremonie de deschidere şi un concert inaugural la Ateneul Român. De la ora 20.00 vor susţine discursuri de deschidere premierul Viorica Dăncilă, preşedintele PE Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European Donald Tusk şi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

De asemenea, vineri, Jean-Claude Juncker va avea, vineri, întâlniri bilaterale cu preşedintele Klaus Iohannis şi ulterior cu premierul Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene. Cele două reuniuni vor fi urmate de conferinţe de presă.

Astfel, de la ora 10.30, Jean-Claude Juncker va susţine o conferinţă de presă, alături de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, iar de la 12.30 va avea la Palatul Victoria o conferinţă de presă alături de premierul Viorica Dăncilă.

Alături de Jean-Claude Juncker vor fi primiţi, vineri la Cotroceni şi membrii Colegiului Comisarilor, în contextul preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close