Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Răsturnare de situație. Europa va decide procesul Brexit

Răsturnare de situație. Europa va decide procesul Brexit

Răsturnare de situație. Europa va decide procesul Brexit
21 Noi 2016   •   18:38

Curtea de Justiție a Uniunii Europene probabil va fi instanța care va decide procesul Brexit, a declarat președintele instanței – conturând mai multe probleme pentru premierul britanic Theresa May.

Koen Lenaerts, președintele Curții, a explicat că “există multe feluri” prin care procesul de ieșire a Marii Britanii din UE poae ajunge la instanță.

“Nici nu pot să îmi imaginez de unde și cum ar putea să ajungă această cauză”, a explicat Lenaerts pentru Financial Times.

Declarația vine pe fondul zvonurilor conform cărora procesul Brexit ar putea ajunge la instanța europeană – instanță privită cu ochi răi de conservatorii britanici.

În interviu, Lenaerts a refuzat să comenteze sau să dea detalii despre cum ar putea să ajungă această cauză în fața instanței pe care o reprezintă.

Curtea de Justiție a UE este formată din câte un judecător din fiecare țară a UE, plus 11 avocați generali și aceasta trebuie să se asigure că legislația UE se aplică în același mod în toate țările membre și soluționează litigiile juridice dintre guvernele naționale și instituțiile europene.

×
Subiecte în articol: Europa Brexit theresa may judecator presedinte
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close