Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Scandal românesc în Parlementul European. Cristian Preda, critică dur atitudinea eurodeputaţilor PSD şi ALDE

Scandal românesc în Parlementul European. Cristian Preda, critică dur atitudinea eurodeputaţilor PSD şi ALDE

Scandal românesc în Parlementul European. Cristian Preda, critică dur atitudinea eurodeputaţilor PSD şi ALDE
Sursa foto: Foto: Facebook
01 Mar 2017   •   12:44

Europarlamentul Cristian Preda cataloghează drept ”ridicolă” atitudinea eurodeputaţilor PSD şi ALDE care acum luptă cu ”Europa cu două viteze”, dar care, atunci când s-a discutat în Parlamentul European raportul care trata această chestiune au tăcut, nu au depus nici un amendament şi nici nu le-au susţinut pe cele depuse de el şi care vizau eliminarea paragrafelor care se refereau la discriminarea statelor din afara zonei Euro.

”Văd că eurodeputaţii pesedişti şi ALDE luptă cu «Europa cu două viteze». Când s-a discutat în PE raportul Verhofstadt, care trata chestiunea, au tăcut. Zero amendamente la acest raport - atât veţi găsi în dreptul deputaţilor din PSD şi ALDE. Mai mult decât atât, nici socialiştii, nici ALDE nu au susţinut amendamentele pe care le-am depus în comisia de afaceri constituţionale, pentru a elimina paragrafele în care Verhofstadt vorbea despre discriminarea politică a statelor din afara zonei euro”, scrie Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.

El spune că, acum, ”mizând pe ignoranţa publicului”, şi Norica Nicolai, şi Victor Boştinaru îl atacă pe Jean Claude Juncker. ”Ridicol!”, conchide Preda.

Europarlamentarul S&D Victor Boştinaru a cerut marţi, într-o întâlnire cu jurnaliştii la Bruxelles, preşedintelui român să lanseze un dialog cu europarlamentarii şi cu Parlamentul naţional pentru definirea unei poziţii comune a României în privinţa propunerii proiectului Europei cu două viteze.

La rândul său, Norica Nicolai a atras atenţia că, din punctul său de vedere, aceasta este o greşeală din partea lui Merkel şi că la aceeaşi strategie a recurs şi fostul premier britanic David Cameron înainte de referendum.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close