Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Se întoarce roata. Ce au arătat studiile recente despre BRITANICI: "Muncesc mai PROST ca alţi europeni"

Se întoarce roata. Ce au arătat studiile recente despre BRITANICI: "Muncesc mai PROST ca alţi europeni"

Se întoarce roata. Ce au arătat studiile recente despre BRITANICI: "Muncesc mai PROST ca alţi europeni"
de O.P.    |    17 Iun 2014   •   09:34

Productivitatea muncii la britanici este, în prezent, cu 16% mai mică decât în anii de dinaintea crizei, se arată în ultimul număr al buletinului trimestrial al Băncii Angliei. Cauzele acestui lucru nu sunt foarte clare, informează Interfax.

Chiar și ținând cont de marja de eroare la calcularea acestui indice, deficitul de productivitate este unul foarte serios. Banca Angliei a înregistrat doar o modestă ameliorare în 2013, precizează BBC.

Aproximativ jumătate din acest deficit (între 6 și 9 procente) ar putea fi explicată prin ipoteza că actuala criză economică mondială a dus la deteriorarea fundamentală a capacităților de producție ale Marii Britanii, notează Financial Times, preluat de Interfax.

Indicii privind eficiența muncii sunt mult mai modești în Marea Britanie decât în alte țări dezvoltate. Într-o oră de muncă, un angajat britanic produce cu aproximativ 20% mai puțin decât angajații altor țări din Grupul statelor cel mai puternic industrializate ale lumii (G7). De exemplu, în SUA productivitatea a crescut cu 7-8% comparativ cu primul trimestru al anului 2008, în Franța — cu puțin peste 1%, iar în Germania se remarcă o scădere ce nu depășește 2%. Spania, care nu face parte din G7, și-a îmbunătățit productivitatea cu aproximativ 13%.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie piata muncii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close