Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Traficul în tunelul de sub Canalul Mânecii a fost reluat, după ce a fost blocat de imigranţi

Traficul în tunelul de sub Canalul Mânecii a fost reluat, după ce a fost blocat de imigranţi

Traficul în tunelul de sub Canalul Mânecii a fost reluat, după ce a fost blocat de imigranţi
03 Oct 2015   •   11:50

Traficul în tunelul de sub Canalul Mânecii a fost reluat sâmbătă la ora 08,05 (06,05 GMT) după ce acesta fusese întrerupt pe parcursul nopții ca urmare a pătrunderii în zona din partea franceză, în apropiere de Calais (nordul Franței), a unui număr de peste 100 de imigranți care încercau să ajungă în Marea Britanie, transmite Agerpres.

'Am putut trimite un prim tren Eurostar, cu plecare din Anglia la ora 08,05. Următorul va pleca din Franța. Serviciul va fi reluat treptat', a indicat un purtător de cuvânt al Eurotunel.

În jurul orei 00,30 (vineri, 22,30 GMT), imigranții au forțat intrarea și au pătruns în tunel, ei reușind să parcurgă aproximativ 15 kilometri în interiorul zonei, a declarat prefectul departamentului Pas-de-Calais, Fabienne Buccio.

Circa 3.500 de imigranți, proveniți în special din Africa, se află la Calais și în împrejurimi și încearcă în mod regulat să ajungă în Anglia, pe care ei o consideră un Eldorado.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close