Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană UE aşteaptă concretizarea angajamentelor asumate de Barack Obama în privinţa spionajului

UE aşteaptă concretizarea angajamentelor asumate de Barack Obama în privinţa spionajului

UE aşteaptă concretizarea angajamentelor asumate de Barack Obama în privinţa spionajului
de M.T.    |    17 Ian 2014   •   23:40

Angajamentul preşedintelui american Barack Obama de a reforma operaţiunile de colectare a datelor telefonice este „un pas în direcţia cea bună”, dar Uniunea Europeană aşteaptă acţiuni în acest sens, a declarat, vineri, vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, informează AFP, citată de Agerpres.

„Comisia Europeană a cerut în noiembrie să fie puse în practică acţiuni pentru restabilirea încrederii. Declaraţiile preşedintelui Obama reprezintă un pas în direcţia cea bună”, a afirmat comisarul european pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie.

„Sunt încurajată de faptul că cetăţenii care nu sunt americani vor putea beneficia, de asemenea, de protecţie împotriva spionajului, însă aştept să văd că aceste angajamente se vor concretiza cu legi”, a mai precizat Reding.

Barack Obama a recunoscut vineri că sunt necesare „bariere adecvate” pentru programul de colectare a datelor telefonice pus în aplicare de Agenţia Naţională de Securitate (NSA) din Statele Unite.

„Cred că este nevoie de o nouă abordare. Este motivul pentru care am ordonat o tranziţie care va pune capăt colectării de date, potrivit articolului 215 din Patriot Act”, a explicat preşedintele american.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close