Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Vești proaste pentru românii care vor să își petreacă vacanțele în Turcia: Vizele vor rămâne în vigoare

Vești proaste pentru românii care vor să își petreacă vacanțele în Turcia: Vizele vor rămâne în vigoare

Vești proaste pentru românii care vor să își petreacă vacanțele în Turcia: Vizele vor rămâne în vigoare
19 Iul 2016   •   17:12

Comisarul European Gunther Oettinger a prezis că Bruxelles-ul nu va respecta înțelegerea încheiată cu Turcia pe tema crizei imigranților și nu va ridica vizele pentru cetățenii acestei țări până la finalul anului. Oettinger crede că o astfel de decizie nu va mai fi luată în 2016, ținând cont de tentativa eșuată a loviturii de stat. 

Notând faptul că draftul legii privind ridicarea vizelor este dezbătut acum în Parlamentul European, comisarul a spus clar: ”Cred însă că nu vom avea călătorii fără viză până la finalul anului”, scrie novinite.com.

Măsura va afecta în egală măsură și ridicarea vizelor pentru intrare în Turcia, unul dintre aspectele neplăcute întâlnite de românii care își petrec vacanțele în stațiunile din Turcia. 

Politicienii europeni speculează și faptul că răspunsul Turciei la lovitura de stat va ridica semne de întrebare privind continuarea procesului de negociere pentru aderare. 

×
Subiecte în articol: turcia vize vacanţă
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close