Antena 3 CNN Externe Universitatea Oxford, lovită în plin de Brexit. Avertisment fără precedent

Universitatea Oxford, lovită în plin de Brexit. Avertisment fără precedent

Universitatea Oxford, lovită în plin de Brexit. Avertisment fără precedent
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Mar 2017   •   16:52

Universitatea Oxford vrea ca Marea Britanie să garanteze drepturile cetăţenilor din Uniunea Europeană după Brexit. Conducerea prestigioasei universități avertizează că, în caz contrar, cea mai veche universitate britanică va suferi daune imense din cauza plecării profesorilor, scrie libertatea.ro.

Parlamentul britanic va vota dacă să fie protejate drepturile cetăţenilor din UE înainte de declanşarea oficială a negocierilor pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Guvernul a anunţat că speră că va ajunge la un acord cu UE referitor la drepturile cetăţenilor după începerea negocierilor. Între timp, șefii a 35 de colegii de la Oxford au arătat că cei care sunt din UE sunt neliniştiţi de refuzul guvernului de a le garanta statutul şi au spus că unii îşi aranjează deja plecarea, potrivit Reuters.

”Dacă îşi pierd dreptul de a lucra aici, universitatea noastră va suferi daune serioase care, având în vedere rolul nostru în cercetare, ar avea reverberaţii în întreaga Mare Britanie”, afirmă profesorii într-o scrisoare deschisă.

×
Subiecte în articol: oxford Brexit Marea Britanie
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close