Antena 3 CNN Externe Universităţile britanice, amendate pentru numărul prea mare de studenţi. Pe când şi în România?

Universităţile britanice, amendate pentru numărul prea mare de studenţi. Pe când şi în România?

Universităţile britanice, amendate pentru numărul prea mare de studenţi. Pe când şi în România?
Sursa foto: studenti
22 Ian 2010   •   13:35

Universităţile din Marea Britanie ar putea fi amendate de către Guvern, după ce au admis 25.000 de studenţi numai vara trecută. Potrivit informaţiilor din sistemul universitar britanic, aproape 500.000 de tineri au obţinut locuri în universităţi în 2009. Astfel, numărul studenţilor admişi a crescut cu 8,4 % faţă de anul anterior, arată The Independent.

Universităţile britanice care au recrutat un număr prea mare de tineri ar putea fi amendate cu 3.700 de lire pentru fiecare student admis în plus faţă de numărul permis.

Situaţia din sistemul educaţional britanic este paradoxală, susţine conservatorul David Willetts, purtător de cuvânt al universităţilor. ?Miniştrii susţin că vor amenda universităţile cu aproape 4.000 de lire pentru fiecare student admis în plus faţă de numărul permis. Cu toate acestea, planul educaţional al Guvernului prevede mărirea numărului de studenţi şi a potenţialului universităţilor?, a declarat oficialul.

Un alt oficial britanic a declarat că rectorii universităilor au primit deja o scrisoare prin care au fost informaţi că finanţarea din partea statului va fi redusă considerabil în cazul în care vor admite mai mulţi studenţi decât le este permis.

Situaţia din Marea Britanie contrastează cu cea din România, unde universităţile măresc numărul locurilor cu taxă, în fiecare an, fără să se teamă de repercusiuni.


Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close