Antena 3 CNN Externe Unul din cei doi fraţi suspectaţi de atacul terorist din Franţa, a apărut în 2005, într-un reportaj pe canalul France 3

Unul din cei doi fraţi suspectaţi de atacul terorist din Franţa, a apărut în 2005, într-un reportaj pe canalul France 3

Unul din cei doi fraţi suspectaţi de atacul terorist din Franţa, a apărut în 2005, într-un reportaj pe canalul France 3
08 Ian 2015   •   20:45

Unul dintre cei doi fraţi suspectaţi de implicare în atacul terorist care avut loc în redacţia publicaţiei de satiră Charlie Hebdo, soldat cu moartea a 12 persoane, a apărut într-un reportaj al canalului France 3, în anul 2005, informează lefigaro.fr.

"Toate referinţele despre acest băiat au fost excelente", potrivit revistei de investigaţie, Cherif Kouachi în timpul unui raport de la emiterea France 3. Imaginile cu unul dintre cei doi fraţi suspectaţi de implicare în uciderea lui Charlie Hebdo, arată un tănăr "banal", care apare în câteva de videoclipuri de amatori, cântând muzică rap, difuzate de Mohammed Merah pe France 2.



Reportajul se referă la tinerii islamişti cu potenţial extremist. Mai mult, ne este prezentat chiar şi cum se antrenează aceştia. Educatorul social al tănărului vorbeşte degajat despre metodele prin care tinerii sunt antrenaţi pentru a deveni extremişti.

Benyettou l-ar fi învăţat care sunt "beneficiile" violenţei: în mărturia sa, tânărul explică faptul că "Farid mi-a spus că textele arată provenienţa beneficiilor atentatelor sinucigaşe. Este scris în textele, este bine să mori ca martir". Potrivit revistei de investigaţie, Cherif Kouachi, acesta a fost convins rapid şi apoi s-a pregătit pentru război. Surprizătoare a fost întâlnirea celor doi în parcul parizian Buttes-Chaumont. O întâlnire "fugitivă" cu un "specialist în arme, care îl va învaţa cum să folosească un Kalashnikov".

În momentul apariţiei imaginilor pe canalul France 3, Kouachi Sharif a fost arestat, împreună cu "emirul" lui. Acesta a fost reţinut chiar înainte de a zbura spre Siria şi Irak. A fost judecat în 2008 şi condamnat la trei ani de închisoare, 18 luni fiind suspendat.

După împuşcarea fatală a lui Charlie Hebdo, poliţia a lansat în noaptea de miercuri spre joi fotografiile cu cei doi suspecţi, Sharif şi Said Kouachi, în vârstă de 32 ş respectiv 34 de ani. Cei doi fraţi, născuţi în Paris şi de naţionalitate franceză, sunt "suspecţi de a fi înarmaţi şi periculoşi", avertizează Prefectura de Poliţie din Paris şi "orice persoană care deţine informaţii" este rugată să alerteze autorităţile.

Citeşte şi: Mircea Badea: Eu sunt un adversar declarat şi militant împotriva inepţiei legii "Big Brother"

×
Subiecte în articol: atacatori
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close