Antena 3 CNN Externe Unul din cei mai importanţi capi ai mafiei din Canada, împuşcat mortal în reşedinţa sa

Unul din cei mai importanţi capi ai mafiei din Canada, împuşcat mortal în reşedinţa sa

Unul din cei mai importanţi capi ai mafiei din Canada, împuşcat mortal în reşedinţa sa
Sursa foto: Foto: cbc.ca
12 Noi 2010   •   14:54

Unul din cei mai importanţi capi ai mafiei din Canada, în vârstă de 86 de ani, a fost împuşcat mortal chiar în reşedinţa sa din Montreal. Anchetatorii cred că asasinatul poate fi o răzbunare pentru eliminarea unui şef mafiot rival, cu mai bine de patru decenii în urmă.

Descris ca un om ambiţios şi inteligent, deşi analfabet, Nicolo Rizzuto şi-a început cariera la 21 de ani, când s-a însurat cu fiica unui mafiot din Sicilia. În 1954, el s-a instalat în Canada şi a declarat război mafiei calabreze, care domina lumea interlopă din Montreal. Rizzuto a ordonat uciderea şefului calabrezilor şi a devenit stăpânul incontestabil al mafiei locale. Dar în ultimii ani influenţa sa a început să scadă.

Rizzuto şi-a pierdut din prestigiu şi după ce a petrecut doi ani după gratii, pentru tăinuire. De un an, familia sa era ţinta unei adevărate ofensive a rivalilor. Nepotul său a fost ucis iar ginerele răpit şi, probabil, şi el ucis. Acum, venerabilul mafiot a fost asasinat de un trăgător de elită, în bucătăria locuinţei sale.

Poliţiştii cred că ar putea fi vorba de o răzbunare a mafiei calabreze, condusă, acum, de fiii şefului ucis în anii 70 la ordinul lui Rizzuto. Un alt posibil mobil al crimei este controlul asupra lucrărilor publice din Quebec. Se crede că mafioţii familiei Rizzuto încasau, cu forţa, cinci la sută din valoarea tuturor contractelor din acest sector.

Nicolo Rizzuto, împuşcat mortal


×
Subiecte în articol: asasinat mafiot Canada
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close