Antena 3 CNN Externe Unul din cei mai mari capi ai mafiei calabreze arestat, după 17 ani (VIDEO)

Unul din cei mai mari capi ai mafiei calabreze arestat, după 17 ani (VIDEO)

Unul din cei mai mari capi ai mafiei calabreze arestat, după 17 ani (VIDEO)
Sursa foto: mafia
28 Apr 2010   •   17:08

Poliţia italiană înregistrează un nou succes în lupta cu Mafia. Unul din cei mai puternici lideri ai grupării criminale calabreze N'Drangheta a fost arestat după ce a reuşit să se ascundă timp de 17 ani.
Giovanni Tegano, în vârstă de 70 de ani, era pus sub urmărire din 1993. El fusese condamnat, în absenţă, la închisoare pe viaţă - pedeapsa maximă în Italia - pentru omucidere, trafic de arme şi participare la o grupare criminală.

Cazierul încărcat nu pare să-i fi redus popularitatea, cel puţin în rândul unei părţi a locuitorilor din Calabria. Condamnat pentru omucidere şi alte delicte grave, veteranul mafiot a fost, totuşi, salutat cu ovaţii şi aplauze de concetăţenii săi, adunaţi în faţa sediului poliţiei.

Reprezentanţii autorităţilor au minimalizat reacţia simpatizanţilor lui Tegano, precizând că aceştia erau, în majoritate, rude şi prieteni ai săi.

Potrivit anchetatorilor, Tegano era ultimul supravieţuitor al unui ?război intern" între clanurile calabreze, din anii 80. De atunci, N'Drangheta şi-a strâns rândurile iar astăzi se crede că este chiar mai puternică decât mafia siciliană. Cifra sa de afaceri este evaluată la 30 de miliarde de dolari pe an, din care o parte provine din afaceri legale, dar majoritatea - din traficul de droguri.

Acum câţiva ani, autorităţile italiene estimau că 80 % din cocaina adusă în Europa trecea prin Calabria. Ministrul italian de interne a calificat arestarea lui Giovanni Tegano drept ?cea mai grea lovitură? care putea fi adusă, în acest moment, mafiei calabreze.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Politie
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close