Antena 3 CNN Externe UPDATE. Uraganul Patricia a provocat mai puţine pagube decât se anticipa

UPDATE. Uraganul Patricia a provocat mai puţine pagube decât se anticipa

UPDATE. Uraganul Patricia a provocat mai puţine pagube decât se anticipa
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
24 Oct 2015   •   11:47
Uraganul Patricia, cel mai mare din istorie, a trecut vineri pe deasupra coastei Mexicului la Oceanul Pacific, provocând pagube mai puțin grave decât se estimase, relatează AFP sâmbătă.
 
Autoritățile i-au mutat pe locuitori, au închis porturile și școlile și i-au evacuat pe turiști înainte ca uraganul de categoria a 5-a să ajungă la statul Jalisco.
 
Însă, la cinci ore după ce uraganul a ajuns deasupra Mexicului, președintele Enrique Pena Nieto a anunțat într-un mesaj televizat că "pagubele sunt mai puțin grave decât cele așteptate de la un uragan de asemenea magnitudine".
 
Președintele mexican a cerut totuși populației să rămână în adăposturi, reamintind că uraganul reprezintă încă o amenințare. "Nu putem încă să ne coborâm garda. Insist asupra faptului că partea cea mai periculoasă a uraganului nu a intrat încă pe teritoriul nostru", a spus șeful statului.

---

Mexicul se pregăteşte pentru una dintre cele mai mari furtuni din istorie. Uraganul Patricia se apropie de coasta mexicană, iar autorităţile locale se tem că furtuna ar putea avea efecte catastrofale. 
 
Mii de oameni au fost deja evacuaţi din calea uraganului de categoria a cincea, cea mai mare, şi în mai multe regiuni a fost decretată stare de urgenţă. 
 
Meteorologii avertizează că rafalele de vânt ar putea trece de 320 de kilometri pe oră în momentul în care furtuna va ajunge pe uscat. 
 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close