Antena 3 Externe Unul dintre cei mai de succes coregrafi ai dansului modern a murit

Unul dintre cei mai de succes coregrafi ai dansului modern a murit

30 Aug 2018   •   20:39
Unul dintre cei mai de succes coregrafi ai dansului modern a murit
Sursa foto: foto- Youtube

Paul Taylor, unul dintre creatorii dansului modern, a murit miercuri la New York la vârsta de 88 de ani, a confirmat joi într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a companiei sale, Paul Taylor Dance Company, relatează AFP.

Purtătoarea de cuvânt Lisa Labrado nu a precizat cauza morţii artistului american.

"Paul Taylor era unul dintre cei mai mari coregrafi din lume, iar moartea lui ne întristează profund, nu doar pe noi, care am lucrat cu el, ci pe toate persoanele din lume care au fost emoţionate de arta lui incomparabilă", a declarat directorul artistic al aceleiaşi companii, Michael Novak, citat în comunicat.

Născut în statul american Pennsylvania, pe 29 iulie 1930, Paul Taylor, fiul unei bucătărese, a decis să devină balerin după ce a descoperit o carte despre Vaslav Nijinski, un celebru balerin al companiei Ballets russes.

"El a lărgit graniţele dansului modern şi l-a făcut să devină mai popular, mai puţin pretenţios, adăugând şi o tuşă de umor maliţios", a declarat pentru AFP Marina Harss, critic de dans din New York.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close