Antena 3 CNN Externe Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa, afectat de greva angajaţilor

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa, afectat de greva angajaţilor

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa, afectat de greva angajaţilor
Sursa foto: Foto: frankfurtairports.wordpress.com
27 Feb 2012   •   07:40

Activitatea pe aeroportul din Frankfurt este din nou afectat de o grevă a angajaţilor, iar protestul ar putea dura până joi. Compania germană Lufthansa a anulat 140 de zboruri, între care şi o cursă dus-întors spre aeroportul Henry Coandă din Otopeni.

200 de angajaţi de pe aeroportul din Frankfurt au încetat deja lucrul acum o săptămână, timp de cinci zile. În timpul acelei greve, aproape 1200 de decolări şi aterizări au fost anulate. Au urmat negocieri care n-au dat  niciun rezultat, iar acum  angajaţii au reluat greva. Fireşte, pasagerii sunt nemulţumiţi, deşi unii sunt ceva mai înţelegători.

Sindicaliştii nu doresc doar creşterea salariilor, ci şi reducerea timpului de lucru. Administraţia nu este de acord şi susţine că 80 la sută din zboruri se vor desfăşura normal.

Liderii sindicatului susţin, însă, că pot continua greva mai multe săptămâni. Ei adaugă că, dacă administraţia nu cedează, vor înceta lucrul toate categoriile de personal, inclusiv controlorii traficului aerian. Aeroportul din Frankfurt este unul din cele mai aglomerate din Europa.

×
Subiecte în articol: Germania grevă Frankfurt aeroport
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close