Antena 3 CNN Externe Unul dintre liderii manifestanţilor de la Bangkok a murit după ce a fost împuşcat

Unul dintre liderii manifestanţilor de la Bangkok a murit după ce a fost împuşcat

Unul dintre liderii manifestanţilor de la Bangkok a murit după ce a fost împuşcat
17 Mai 2010   •   21:56

Unul dintre liderii manifestanţilor de la Bangkok, rănit grav acum patru zile de un trăgător de elită, a încetat, luni, din viaţă. Decesul său ar putea intensifica luptele din capitala thailandeză. Armata asediază, de patru zile, tabăra protestatarilor care cer demisia guvernului şi alegeri anticipate. Confruntările au făcut până acum 36 de victime, între care un militar.

Protestatarii, care se intitulează "cămăşile roşii", au cerut încetarea luptelor, retragerea trupelor guvernamentale şi negocieri de pace mediate de Naţiunile Unite. Cererea a fost respinsă pe un ton ferm de guvern.

Schimburi de focuri susţinute s-au înregistrat, în timpul nopţii, în apropierea unui hotel de cinci stele situat chiar în faţa taberei ridicate, de două luni, de "cămăşile roşii". Clienţii hotelului, între care se află numeroşi ziarişti şi fotografi, s-au refugiat la subsol.

Manifestanţii au primit luni vestea decesului unui fost general care era, până de curând, principalul lor lider militar. Generalul a fost împuşcat miercuri.

Incidentul a fost cel care a declanşat confruntările violente urmate de decizia guvernului de a desfiinţa tabăra "cămăşilor roşii". Un lider al protestatarilor a făcut apel la intervenţia regelui Thailandei pentru încetarea luptelor. Suveranul, în vârstă de 82 de ani, este internat în spital şi nu a luat nicio poziţie faţă de criza care durează de două luni.

Antena 3



×
Subiecte în articol: lideri bangkok ranit mort
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close