Antena 3 CNN Externe Unul dintre piloţii avionului prăbuşit în Rusia în iunie era în stare de ebrietate

Unul dintre piloţii avionului prăbuşit în Rusia în iunie era în stare de ebrietate

Unul dintre piloţii avionului prăbuşit în Rusia în iunie era în stare de ebrietate
Sursa foto: Foto: sartechnology.ca
de N.B.    |    19 Sep 2011   •   16:50

Unul dintre piloţii aflaţi la bordul avionului Tupolev 134, care a aterizat foţat în luna iunie, omorând peste 40 de oameni, se afla într-o "uşoară stare de ebrietate", a concluzionat ancheta Comitetul Interstatal de Aviaţie, relatează The Guardian.

Conform anchetei, capacitatea pilotului de a lua decizii a fost afectată de starea în care era la momentul în care s-a produs tragedia.

Investigatorii susţin că testul medical efectuat înaintea zborului a fost trecut ca o formalitate de către pilor, sugerând că cel care l-a testat a trecut cu vederea starea de ebrietatea a pilotului.

Ameţeala pilotului a fost un factor important în derularea evenimentelor, acesta decizând să aterizeze aeronava pe o ceaţă deasă, deşi manevra standard ar fi fost survolarea zonei şi revenirea pentru o nouă încercare mai târziu.

În urma accidentului din iunie, 44 de oameni şi-au pierdut viaţa după aterizarea forţată a avionului de pasageri pe o şosea, la doar câţiva kilometri de aeroportul din Petrozavodsk, aproape de graniţa cu Finlanda. Doar opt persoane au supraviueţuit impactului.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close