Unul dintre piloţii avionului prăbuşit în Rusia în iunie era în stare de ebrietate

de N.B.    |    19 Sep 2011   •   16:50
Unul dintre piloţii avionului prăbuşit în Rusia în iunie era în stare de ebrietate Foto: sartechnology.ca

Unul dintre piloţii aflaţi la bordul avionului Tupolev 134, care a aterizat foţat în luna iunie, omorând peste 40 de oameni, se afla într-o "uşoară stare de ebrietate", a concluzionat ancheta Comitetul Interstatal de Aviaţie, relatează The Guardian.

Conform anchetei, capacitatea pilotului de a lua decizii a fost afectată de starea în care era la momentul în care s-a produs tragedia.

Investigatorii susţin că testul medical efectuat înaintea zborului a fost trecut ca o formalitate de către pilor, sugerând că cel care l-a testat a trecut cu vederea starea de ebrietatea a pilotului.

Ameţeala pilotului a fost un factor important în derularea evenimentelor, acesta decizând să aterizeze aeronava pe o ceaţă deasă, deşi manevra standard ar fi fost survolarea zonei şi revenirea pentru o nouă încercare mai târziu.

În urma accidentului din iunie, 44 de oameni şi-au pierdut viaţa după aterizarea forţată a avionului de pasageri pe o şosea, la doar câţiva kilometri de aeroportul din Petrozavodsk, aproape de graniţa cu Finlanda. Doar opt persoane au supraviueţuit impactului.

Parteneri
x close